Pro 4 osoby:
500g ananasu, červený a žlutý paprikový lusk, kousek čerstvého zázvoru asi 50g, 2 větší červené cibule, 4 kuřecí stehna, sůl, bílý pepř, 1 lžíce oleje, 2 červené chilli papričky, 1 lžíce mletého kari, 1 plechovka kokosového mléka (400ml), čerstvé bylinky na ozdobu
290 kcal
Postup:
Dužinu ananasu nakrájíme na větší kostky. Paprikové lusky nakrájíme na kousky, zázvor na tenké plátky a cibule na půlměsíčky. Kuřecí stehna v klobouku rozpůlíme a okořeníme solí a pepřem. V pekáči rozehřejeme olej a stehna na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou. V horkém vypečeném tuku podusíme cibuli, přidáme nakrájený ananas, papriku, zázvor a chilli papričky. Osolíme a opepříme, posypeme kari a za stálého míchání krátce osmahneme. Podlijeme kokosovým mlékem a znovu vložíme stehna. Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě asi 25 minut. Stehna poté vyjmeme a kokosový základ ještě jednou dochutíme solí a pepřem. Kuřecí stehna ozdobíme bylinkami a podáváme s bramborami.
Řízky plněné bylinkovým krémem
Pro 4 osoby:
1 svazek tymiánu, 1 svazek šalvěje, 150g čerstvého sýra, 4 kuřecí řízky, 2 velké cibule, červený, zelený a žlutý paprikový lusk, 1 stroužek česneku, 3-4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, lžíce citronové šťávy, plátky citronu a bylinky na ozdobu, dřevěná párátka.
380 kcal
Postup:
Bylinky najemno nasekáme a smícháme s čerstvým sýrem. Do každého řízku podélně nařízneme kapsu a naplníme jí sýrovou nádivkou. Otvor sepneme párátky. Cibule nakrájíme na plátky, papriky na kousky. Česnek prolisujeme. Rozehřejeme olej a řízky na něm ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme. Přidáme česnek, nakrájenou cibuli a papriky. Za občasného obracení zhruba 10 minut opékáme při střední teplotě. Zeleninu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso se zeleninou dáme na talíře a ozdobíme kolečky citronu a čerstvými bylinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat