Pro 4 osoby:
6 paprikových lusků, 1 stroužek česneku, 1 plechovka rajčat, 2 větší cibule, 3 lžíce oleje, pepř, sůl, 850 ml zelí, mletou papriku, 1 kompot ananasu, 125g sýra, zeleninový vývar
290 kcal
Postup:
Na oleji osmahneme cibuli, česnek a zelí, podlijeme vodou a dusíme. Ananas a sýr nakrájíme na kousky a přidáme ho k zelí, přilijeme ještě 75ml ananasové šťávy z kompotu. Naplníme vydlabané paprikové lusky směsí zelí, sýra a ananasu, dáme do zapékací mísy a pečeme při vyšší teplotě 20 minut, ze druhé cibule a rajčat připravíme na výpeku ze zelí omáčku, kterou dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou
Zeleninový krém
Pro 4 osoby:
150g cibule, 200g brambor, 400g ředkve, ocet, 100g lišek nebo žampionů, 2 lžíce másla, 50 ml suchého bílého vína, 1 litr zeleninového vývaru, 200ml smetany, 40g slaniny, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek
270 kcal
Postup:
Cibuli posekáme, brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky, ředkev oloupeme a nakrájíme na kusy a vložíme do octové vody. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm zesklovatíme cibuli. Přidáme n
Žampionový salát
Pro 4 osoby:
300g sterilovaných žampionů, 50g nakládaných kapií, 100g uzeného sýra, 1 pomeranč,svazeček petrželky, špetku soli, špetku barevného pepře, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci sójové omáčky, 100 ml bílého vína, 1 lžíci octa
310 kcal
Postup:
Žampiony a kapie propláchneme a nařežeme. Uzený sýr nakrájíme na kostky, pomer
Žádné komentáře:
Okomentovat