čtvrtek 26. února 2009

Kuřecí prsíčka na meruňkovici


Pro 4 osoby:
600g filetů z kuřecích prsíček, 50g francouzské hořčice, sůl, pepř, 50g sušených meruněk, 300g cuket, 2 velké pórky, 2 stroužky česneku, 1/2 svazku bazalky, přepuštěné máslo na pečení, 150 ml broskvového likéru nebo meruňkovice, 150g zakysané smetany
350 kcal

Postup:

Filety omyjeme, osušíme, potřeme hořčicí, osolíme je a opepříme. Meruňky rozčtvrtíme, cukety opláchneme a nakrájíme na půl cm silné nudličky. Pórky pokrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Bazalku omyjeme, osušíme a lístky jemně posekáme. Přepuštěné máslo rozehřejeme, na něm opečeme maso s česnekem.Přidáme meruňky, cukety a pórek. Vše krátce opečeme, osolíme, opepříme, přilijeme meruňkovici a na mírném ohni pod poklicí dusíme asi 5 minut. Filety vyjmeme z pánve, pokrájíme je na plátky, k zelenině přidáme zakysanou smetanu a bazalku a podáváme k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat