čtvrtek 26. února 2009

Kuře na karí v mandlové omáčce


Pro 4 osoby:
500g kuřecích prsních řízků, 4 středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 1 kousek čerstvého zázvoru-asi 4cm, 2 rajčata, 4 lžíce másla, 4 kousky skořice, 3 lžíce strouhaných mandlí, 2 lžíce mandlových lupínků, po půl lžičce kardamonu a koriandru, 1 lžička karí, na špičku nože chilli, sůl, petrželka na ozdobu
310 kcal

Postup:

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké plátky. Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. V kastrolu rozehřejeme máslo, kostky kuřete na něm 10 minut opékáme ze všech stran, přidáme prolisovaný česnek, cibuli a zázvor a opékáme společně ještě dalších 5 minut. Přidáme skořici a mandle, okořeníme koriandrem a kardamonem, karí a mletým chilli a osolíme. přilijeme 250 ml vody a přikryté dusíme asi 10 minut. Ještě jednou osolíme a podáváme posypané mandlovými lupínky a ozdobené petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat