středa 25. února 2009

Kuřecí steaky na švestkách

Pro 4 osoby:
150g čerstvých nebo sušených švestek, 2 šalotky, 4 kuřecí řízky, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 2 hřebíčky, po dvou zrnkách nového koření a pepře, 100ml červeného vína, 150 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 12 půlek vlašských ořechů, 125g rokfóru( plísňového sýra)
440 kcal

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C, švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Šalotku oloupeme a rozčtvrtíme. Řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a z obou stran opékáme na oleji. Poté je vyjmeme z pánve. Do výpeku dáme šalotku, hřebíček, nové koření a pepř a vše podusíme. Pak zalijeme červeným vínem, drůbežím vývarem a octem. Potom přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů. Švestkovou hmotu dáme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Pokrm posypeme rozdrobeným sýrem. Pečeme v troubě asi 40 minut, jako příloha se hodí vařený brambor, labužníci zvolí bramborový knedlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat