1kg dýně, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžička karí, 4 pórky, 1 lžíce medu, 4 krůtí řízky ( po 150g), 1 lžíce sladké papriky, 2-3 lžíce mouky, 2 lžíce oleje, 100 ml smetany, 100 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce rajského protlaku.
41o kcal
Postup:
Dýni rozřízneme, zbavíme jader a nakrájíme na 3 cm velké kostky. Česnek oloupeme a nasekáme. Obojí podusíme na dvou lžících másla. Osolíme, opepříme a přidáme karí. Dusíme ještě asi 15 minut. Pórek očistíme, podélně rozčtvrtíme, nakrájíme na asi 5cm dlouhé kousky a podusíme je z dýní, ochutíme medem. Krůtí řízky omyjeme osušíme, smícháme sůl, pepř, papriku a mouku a řízky ve směsi obalíme. Na oleji je smažíme po každé straně asi 5 minut. Maso vyjmeme z pánve. Do výpeku zamícháme smetanu, drůbeží vývar a rajský protlak, připravíme tak omáčku, osolíme jí opepříme a také přidáme karí pro získání pikantní chuti. Řízky podáváme s dušenou dýní a přelité pikantní omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat