1,8 kg krůtích prsou, sůl, pepř, jeden svazek polévkové zeleniny, 3 malá jablka, 125 ml bílého vína, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce plnotučné hořčice, po 1/4 lžičce tymiánu a rozmarýnu, 100 ml smetany, 2 snítky rozmarýnu na ozdobu, 3-4 lžíce solamylu.
400 kcal
Postup:
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hluboký plech, troubu předehřejeme na 200°C. Zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a pečeme asi 90 minut. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Přivedeme k varu víno a citronovou šťávu a přidáme jablka. Krátce podusíme a vyjmeme. Zhruba 10 minut před dokončením pečení maso potřeme hořčicí a obložíme plátky jablek, posypeme rozmarýnem a tymiánem. Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl a vaříme do zhoustnutí. K masu se hodí vařená růžičková kapusta a glazírované kaštany.
Žádné komentáře:
Okomentovat