pátek 27. února 2009

Kapustové závitky s krůtím masem


Pro 4 osoby:
1 hlávka kapusty, sůl, 2 velké mrkve, 500g krůtích prsou, 1 vejce, 75g strouhaného tvrdého sýra, pepř, sladká mletá paprika, 1/4 litru zeleninového vývaru, 125 ml bílého vína, 100 ml smetany, 2 lžíce solamylu.
380 kcal

Postup:

Kapustu očistíme a odlomíme šest velkých listů. Listy krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a zchladíme. Mrkev očistíme a omyjeme. Mrkev a krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s vejcem, sýrem a 2/3 mrkve, solí, pepřem a mletou paprikou. Z hmoty utvoříme 12 kuliček. Kapustové listy rozpůlíme, žebra skrojíme. Kuličky zabalíme do listů , sepneme párátkem. Víno a vývar přivedeme k varu, vložíme závitky, přikryjeme a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Na posledních pět minut přidáme mrkev. Závitky vyjmeme. Ve vývaru rozmícháme smetanu a prohřejeme. Přidáme solamyl, vaříme do zahoustnutí a dochutíme. Podáváme s ještě horkými závitky.

Žádné komentáře:

Okomentovat