Pro 4 osoby:
600g krůtích prsou, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, 250g žampionů, 4 šalotky, lžíce oleje, 10g másla, 4-6 lístků estragonu, 20 ml suchého vermutu, 1/8 litru drůbežího vývaru, 200 ml nízkotučného mléka, lžička solamylu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 svazek hladké petrželky
560 kJ
Postup:
Krůtí prsíčka pokrájejte na asi 1 cm silné řízky a ty potom na centimetrové nudličky. Protože se maso musí opékat hodně rychle, připravte si nejprve i všechny ostatní suroviny- měli by mít zhruba stejnou velikost, aby doba jejich přípravy byla rovnoměrná. Oloupejte a nakrájete žampiony a šalotku. Na teflonové pánvi téměř nasucho orestujte krůtí nudličky. Tuku používejte skutečně minimálně, pouze na potření pánve. Když je maso hotové, odložte ho stranou na připravený talíř.
Na másle osmahněte šalotku. Přidejte houby a estragon, za občasného míchání všechno opečte, dokud nebudou suroviny měkké.
Do již změklé zeleniny na pánev přidejte vermut, drůbeží vývar a mléko. V troše vývaru rozšlehejte lžičku solamylu a omáčku tak zahustěte. Když má směs požadovanou hustotu, vložte do ní orestované krůtí nudličky, přimíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem, vše dobře prohřejte, posypte petrželkou a ihned podávejte, hodí se jíst buď samostatně, nebo s vařenou bramborovou kaší a zeleninovým salátem
Žádné komentáře:
Okomentovat