400g krůtích prsou, 2-3 šalotky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200g mraženého hrášku, 200ml suchého bílého vína, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce estragonové hořčice, 3 snítky petrželky
250 kcal
Postup:
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na úzké proužky. Šalotky oloupeme a najemno nakrájíme. Olej rozpálíme na teflonové pánvi a maso ze všech stran prudce opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme šalotku a hrášek a krátce podusíme, přilijeme bílé víno a přikryté dusíme ještě dalších 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a na silném ohni necháme trochu svařit. Pánev sejmeme z plotny a stejnoměrně vmícháme hořčici. Otrhané petrželkové lístky použijeme na posypání hotového pokrmu, ke kterému se hodí jako příloha bramborová kaše a salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat