neděle 8. března 2009

Zeleninová směs s kukuřičnými knedlíčky

Pro 4 osoby:
3 lžíce másla, sůl, bílý pepř, 60g kukuřičné krupice ( polenty), 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 plechovku bílých fazolí, 1/2 hlávky kapusty, 250g mrkve, 2 cibule, 1 cuketa, 4 středně velká rajčata, 1 a 1/2l zeleninového vývaru, 2 bylinkové kostky, špetku mletého kmínu
270 kcal
Postup:

Přivedeme k varu 1/4 litru vody, lžíci másla a špetku soli. Za stálého míchání vsypeme krupici a 10 minut vaříme při mírné teplotě. Stáhneme z plotýnky, vmícháme parmazán a na 10 minut odložíme. Občas zamícháme. Mezitím necháme okapat fazole, kapustu nařežeme na proužky, mrkev na kolečka, cibule nasekáme. Rozkrájíme na kousky také cuketu a rajčata na osminky. Cibuli a kapustu krátce podusíme ve zbylém tuku, přilijeme vývar, přidáme bylinkové kostky a asi 10 minut vaříme. Pak přidáme mrkev a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme cuketu a rajčata a fazole a dovaříme. Okořeníme solí, pepřem a kmínem. Z krupičné směsi vytvarujeme kuličky, které vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové knedlíčky vložíme do zeleninové směsi a podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat