neděle 8. března 2009

Květákové kari

Pro 4 osoby:
1 větší květák, sůl, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 3 lžičky kari koření, 200 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 červenou papriku, 20g másla, petrželovou nať na ozdobu
395 kcal
Postup:

Květák očistíme, opereme a rozebereme na růžičky. Pak jej uvaříme v osolené vodě téměř do měkka ( růžičky by se neměli rozpadat). Cibule oloupeme a najemno nasekáme, rozehřejeme olej a cibule na něm zpěníme, přidáme kari koření, lehce orestujeme a podlijeme vlažnou vodou. Osolíme a přibližně 20 minut za občasného promíchání dusíme. Mouku rozkvedláme se smetanou a vlijeme do cibulového základu, znovu důkladně promícháme a ještě 5 minut povaříme. Papriku opláchneme, očistíme a zbavíme semínek, potom jí nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpuštěném másle. Do připravené omáčky vložíme uvařený květák a opečenou papriku, zlehka promícháme a prohřejeme. Rozdělíme do talířů a ozdobíme snítkami petrželky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Žádné komentáře:

Okomentovat