sobota 21. února 2009

Rybí filé po italsku

Pro 4 osoby:
400g filé z tresky, 2 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule,
2 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá mrkev, 100g celeru, 40g
rajčatového protlaku, 2 rajčata, nové koření, bobkový list, sůl
700 kJ

Postup: Rybí filé nechte rozmrazit jenom částečně, porce ryby osolte, obalte
v hladké mouce a opečte po obou stranách na oleji. Pánev používáme teflonovou s minimálním množstvím tuku. Kousky osmahnutého filé uložte na teplém talíři do trouby a nechejte v teple, dokud nepřipravíte zeleninu.
Tu nejprve očistěte a nakrájejte na plátky a potom jí vložte do rybího výpeku na pánev. Za stálého míchání jí osmahněte se zbylou moukou, pak přidejte koření, rajčatový protlak, nakrájená rajčata a všechno krátce povařte.
Porce masa servírujte s dušenou rýží nebo těstovinami a přelité připravenou zeleninovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat