3 velké zelené, žluté nebo červené papriky, 55g másla, 1 malá nadrobno na-
krájená cibule, 1 nadrobno pokrájený stonek celeru, 1 stroužek rozetřeného
česneku, 3 kuřecí řízky nakrájené na kostičky, 1 lžíce nakrájené petrželky,
sůl, čerstvě mletý pepř, 1/2 krajíce rozemletého starého chleba, 2 rozšleha-
ná vejce, 55g strouhanky
Postup:
Papriky rozřízneme na poloviny, zbavíme semínek a odložíme stranou. Do hluboké pánve vložíme máslo a necháme ho rozpustit, pak na něj dáme vejce, celer, česnek a kuřecí kousky. Na středním ohni smažíme cca 20 minut. , dokud zelenina nezesklovatěla a kuře nezměklo. Osolíme a opepříme.
Do směsi potom vmícháme rozemletý tvrdý chléb, pokud výsledná směs bude stále ještě řídká, přidejte ještě více chleba. Směs musí držet pohromadě. Každou polovinu papriky naplníme tak, aby obsah trochu převyšoval okraje, potom papriky naskládáme do zapékací misky- můžeme opravdu hodně vedle sebe, protože se pečením"smrsknou". Když byla miska plná, nalijeme do ní tolik vody, aby sahala asi 1 cm nad papriky. Mísu přikryjeme a pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C. Když potom papriky vyjmeme, nasypeme na ně strouhanku a dáme je zapéct pod gril, dokud se nezbarví do zlatohněda, teprve potom podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat