pátek 27. února 2009

Kuřecí řízky po provensálsku


Pro 4 osoby:
2 cibule, 2 žluté papriky, 2 cukety, 300g rajčat, 8 naložených feferonek, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 kuřecí prsní řízky, sůl, pepř, 2 snítky čerstvého tymiánu, 100g čerstvého sýra
290 kcal

Postup:

Cibuli oloupeme a posekáme. Ostatní zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci oleje a cibuli na něm krátce osmahneme. Kuřecí řízky omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Na pánvi je opékáme asi 4 minuty na jedné lžíci oleje po obou stranách, osolíme je a opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. K cibuli přidáme papriky, cukety, rajčata a feferonky. Tymián omyjeme, otřepeme do sucha, otrháme lístky a přidáme je k zelenině. Dusíme za občasného míchání asi 5 minut. Osolíme a opepříme. Čerstvý sýr smícháme se zeleninou a krátce ohřejeme. zeleninu se sýrem upravíme na talíře a podáváme jako přílohu ke kuřecímu masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat