Pro 4 osoby:
225g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, 55g mandlí beze slupky, 2
stroužky česneku, sójová omáčka, sůl, pepř, 55g hrášku, 10 listů
čínského zelí, 10ml mouky rozmíchané ve vodě, 150 ml kuřecího vý- varu 380 kcal
Postup:
Na trošce oleje v pánvi opečte mandle a vyndejte je ven bez oleje, pak
dejte do výpeku česnek a smažte ho asi 2 minuty, cílem je ovonět olej česnekem, potom stroužek zase vyndejte. Do výpeku dejte kuřecí kousky a smažte ho do změknutí,maso poté vyjměte a udržujte v teple. Do pánve dejte hrášek a čínské zelí a smažte 5 minut. V malé misce si zatím rozmíchejte lžíci mouky se dvěma lžícemi vody, sójovou omáčkou a vývarem, směs osolte, opepřete a nalijte do pánve, až směs zhoustne. Pak vraťte zpátky do pánve kuřecí maso, vše pečlivě promíchejte a prohřejte a hned podávajte. Pokrm můžete servírovat samostatně, nebo s vařeným, či opečeným bramborem.
Žádné komentáře:
Okomentovat