středa 25. února 2009

Kuřecí chilli s pestrou paprikou

Pro 4 osoby:
500g kuřecích prsíček, 1 cibule, 3 papriky (asi 500g), 2 feferonky, 1 lžíce oleje, 1 konzerva fazolí s chilli, 1 malá konzerva kukuřice, 1 kostka masového vývaru, špetka cukru, 1/2 lžičky mletého koriandru,lžička sladké mleté papriky,
2 stroužky česneku, sůl, kayenský pepř, po půl lžičce sekané pažitky a petrželky
400 kcal

Postup:

Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli pokrájíme najemno. Papriku a feferonky očistíme, vyřízneme semeník a nakrájíme na nudličky, případně na kolečka.
V kastrolu rozehřejeme olej a nudličky masa a cibuli na něm opečeme. Přidáme papriky a feferonky a společně dusíme asi 3 minuty.

Přidáme fazole a kukuřici i s nálevem. Vmícháme rozdrcenou kostičku vývaru, mletou papriku, cukr a koriandr, česnek oloupeme a prolisujeme. Přilijeme 500 ml vody.
V hrnci přikrytém poklicí necháme ještě 25 minut zvolna vařit. Chilli potom osolíme a ochutíme kayenským pepřem. Krátce před podáváním posypeme sekanými bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat