pátek 27. února 2009

Kokosové kuře na okurkových plátcích

Pro 4 osoby:
1 salátová okurka, sůl, 600g kuřecích prsou, 1 vejce, pepř, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce strouhaného kokosu, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, citronové dílky, čerstvé zelené bobkové listy.
240 kcal

Postup:

Okurku očistíme a nastrouháme jí na tenké plátky. Osolíme je a necháme rozležet. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme je na nudličky o síle prstu. Rozšleháme vejce, osolíme je a opepříme. Strouhanku smícháme s kokosem. Kuřecí prsty nejprve obalíme v mouce, potom je smočíme v rozšlehaném vejci a nakonec je obalíme v ochucené strouhance, kterou k masu lehce přitiskneme. V pánvi rozehřejeme máslo a prsty na něm smažíme asi 5 minut dozlatova. Okurkové plátky opláchneme, osušíme a poklademe je na talíře. Na ně upravíme kuřecí prsty, obložíme citronovými dílky a bobkovým listem.

Žádné komentáře:

Okomentovat